Home // Lucide Dromen

Lucide dromen


Ik ben in het huis van mijn ouders en zie een eend al kwakend door de kamer lopen. Vreemd, hoe komt die eend hier nou binnen? Ik kijk naar de deuren, maar die zaten allemaal dicht. Hoe is dit mogelijk? Dit kan toch niet? Maar ineens weet ik het – dit is een droom. Ik zit in een droom, ik ben aan het dromen! Een overweldigend gevoel van enthousiasme en vreugde overvalt me. YES! Een droom! Wat zal ik eens gaan doen?

Lucide dromen zijn dromen waarin je weet dat je aan het dromen bent. Je beseft dat alles om je heen een droom is, en dat je eigenlijk in bed ligt te slapen. En toch droom je gewoon verder!

Stel je voor. Je bent ergens (thuis) en je doet iets (je maakt ruzie) met iemand (je partner). Ineens besef je dat je droomt. Je droomt! Je zit nu midden in een droom. Wat volgt is ongeloof (het lijkt allemaal zo echt), verbazing (is dit echt een droom?) en vreugde (wat leuk!). Het is een enorme schok als je beseft dat de wereld waar je tot Dalieen seconde geleden gewoon in meedraaide helemaal niet bestaat. In de droom bestaat jouw huis niet; je partner evenmin. De ruzie is dus helemaal zinloos: alles is een product van je eigen hersenen. Dit is dus een heel speciaal moment, dat eigenlijk iedereen een keertje mee zou moeten maken.

Lees verder